OOPPERAPÄIVÄN AVAUS SATAMAPUISTOSSA

Jokainen oopperajuhlapäivä julistetaan avatuksi satamapuistossa aamulla klo 10. Aida-oopperan juhlamarssin alkutahdit aloittavat tilaisuuden, jossa leppoisan tunnelman vallitessa kuullaan päivän avaajan pieni puheenvuoro, ja haastattelu.  Tämän jälkeen laulaa oopperajuhlilla  esiintyvä taiteilija, jota myös haastatellaan ja tilaisuus päättyy vielä lauluun.

Oopperapäivän avaajina on ollut monia mielenkiintoisia henkilöitä yhteiskunnan eri alueilta.  He voivat edustaa mm. poliittista johtoa, virkamieskuntaa, hallintoa,  talous- ja teollisuuselämää, mediaa, kirkkoa, kulttuuria tai paikallista elämää ja oopperajuhlien tekijöitä.

Oopperapäivän avauksessa henkilöt, jotka eivät syystä tai toisesta pääse Olavinlinnan esityksiin tai konsertteihin, saavat nautinnollisen musiikkielämyksen ja siten tuntuman moniin kesän taiteilijoihin. Päivän avaajien puheenvuoroissa tulee esiin mielenkiintoisia ajankohtaisia asioita ja myös he tulevat omista työrooleistaan lähemmäksi yleisöä.

Oopperapäivän  avauksista on muodostunut  suosittu tapahtuma, jonne tullaan mielellään kuuntelemaan päivän avaajaa ja taiteilijaa sekä viihtymään ja tapaamaan monia tuttuja kasvoja. Oopperapäivän avaukset ovat jo perinne, sillä niitä on järjestetty satamapuistossa vuodesta 1998 lähtien!

Oopperapäivän avauksen isäntänä on juhlien PR-päällikkö Aarno Cronvall.